Facebook info@lar-v.com +385 (0)32 830-477

Vijesti


Veliko značenje i ulogu u poticanju razvoja i poboljšanja životnih uvjeta lokalne zajednice i krajnjih korisnika u županjskoj Posavini privlačenjem sredstava izradom i kandidiranjem projekata ima Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci.

Osnovana je krajem 2011. godine kao lokalna potporna infrastruktura specijalizirana za razvoj poduzetništva, ruralni razvoj, pripremu i provedbu EU i nacionalnih projekata te privlačenje investitora i unapređenje investicijske klime. Brojne aktivnosti vezane su i uz uspostavljanje suradnje i provođenje programa s međunarodnim i stranim financijskim ustanovama za poticanje poduzetništva, konzultantsku poduku za upravljanje i financiranje inovacija i novih tehnologija...

Do sada je ugovoreno viš od 55 milijuna kuna vrijednosti projekata koje je izradila Vjeverica, a uspješan tim predvodi direktorica Ana Cvitković-Komesarović, magistra ekonomskih znanosti s dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi brojnih nacionalnih i europskih projekata. Među najznačajnijima je i Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci, vrijedan oko 12,5 milijuna kuna, od čega je 99 posto sufinancirano iz EU sredstava. Riječ je o jedinstvenom projektu u ruralnoj sredini, gdje proizvođači uz pokriće minimalnih režijskih troškova na raspolaganju imaju postrojenja u kojima mogu prerađivati vlastite poljoprivredne proizvode te ih uz pomoć stručnih službi plasirati na tržište. Brojni su projekti posljednjih mjeseci predstavljeni i u Županji. Taj je grad prvi u Hrvatskoj izradio i predao projekt za program Zaželi, a potom slijede općine Bošnjaci i Drenovci, za koje se također pobrinula Vjeverica. Županja je na vrijeme imala pripremljenu projektnu dokumentaciju za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta i među prvih je deset gradova u Hrvatskoj koji su uspjeli dobiti nepovratna europska sredstva u najvećem postotku. Županja i osam općina u županjskoj Posavini ušle su i u projekt razvoja širokopojasnog interneta. A nova telekomunikacijska infrastruktura planira se staviti i u funkciju gospodarskog razvoja i biti preduvjet za realizaciju daljnjih projekata. Jedan od njih je i Smart City Županja.

http://www.glas-slavonije.hr/361270/4/U-Posavinu-su-privukli-vise-od-55-milijuna-kuna

Žene zaposlene u programu "Zaželi" na području Grada Županja jutros su pozirale ispred zgrade Grada Županja za zajedničku fotografiju, a u sklopu pripreme prezentacije programa.

Naime, nedavno je svih 50 zaposlenih žena dobilo i bicikle, kako bi lakše na području Županje obilazile korisnike programa "Zaželi", a danas će u 11 sati u velikoj vijećnici biti javno predstavljanje programa "Program zapošljavanja žena-Zaželi". Kako je najavljeno iz gradske uprave, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić predstavit će aktualnosti u vezi provedbe programa "Program zapošljavanja žena-Zaželi" i ostalih mjera zapošljavanja resornog ministarstva, te će biti predstavljen i projekt Grada Županja koji se provodi u okviru ovoga programa.

https://www.radiozupanja.hr/14-aktualno/1252-javno-predstavljanje-programa-zazeli

Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić predstavila je danas u gradskoj vijećnici Grada Županja aktualnosti u vezi provedbe programa "Program zapošljavanja žena-Zaželi" i ostalih mjera zapošljavanja resornog ministarstva, te je predstavljen i projekt Grada Županja koji se provodi u okviru ovoga programa.

Neposredno pred početak javnog predstavljanja programa Zaželi, žene zaposlene u programu dočekale su državnu tajnicu Majdu Burić i uz cvijeće zahvalile što su dobile priliku raditi, te su joj prenijele i zahvale korisnika ovog programa s područja Grada Županja. U izjavi za medije državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić danas je u Županji istaknula kako je program "Zaželi" najveći projekt ikad financiran iz Europskog socijalnog fonda. "Projekt je vrijedan milijardu kuna a uključuje 7.500 žena koje brinu o čak 30.000 korisnika. Kao što je i u Županji istaknuto da 50 žena, te voditeljica i koordinatorica, skrbe o više od 290 korisnika i čula sam njihova zadovoljstva programom." rekla je državna tajnica Majda Burić.

Gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević danas je ponovo zahvalio Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na suradnji, te naglasio kako je program Zaželi velika pomoć i nezaposlenim ženama i korisnicima programa.Tijekom predstavljanja mjera koje se provode s ciljem zapošljavanja u velikoj gradskoj vijećnici postavljeno je niz aktualnih pitanja, od zapošljavanja pripravnika, stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa do zapošljavanja kroz mjeru stalni sezonac.

https://www.radiozupanja.hr/14-aktualno/1253-kroz-zazeli-7-500-zena-brine-o-30-000-korisnika

Općina Drenovci

Grad Županja

Općina Bošnjaci

Općina Vrbanja